Door verder te browsen op https://www.inactietegenkanker.nl, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om statistieken te verzamelen. Daarbij stellen de cookies u in staat om de inhoud van deze pagina te delen op sociale netwerken.

Sluiten

Actietips

Met jouw actiepagina ga jij zoveel mogelijk donaties proberen in te zamelen voor een wereld zonder kanker. Fantastisch! Maak je actiepagina zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk en laat je profielfoto in het oog springen, hoe persoonlijker hoe beter. 

We geven je graag tips om je actie een groot succes te maken en helpen je waar we kunnen. We gaan deze uitdaging graag samen met jou aan.

 

Persoonlijk contact

 • Je directe omgeving kun je het beste in een persoonlijke ontmoeting vragen om jouw actie te steunen. Maar, als dit niet mogelijk is kun je natuurlijk ook bellen.

 • Herhaal je verzoek, mensen hebben vaak een reminder nodig voordat ze daadwerkelijk doneren.

 • Bedank iedere sponsor persoonlijk met een leuk berichtje. 
   

Social Media - blijf herhalen

 • Een e-mail sturen of een bericht via Linkedin, Facebook, of Twitter werkt met name bij (oud) collega's, kennissen, team- en (oud)klasgenoten. Verwijs naar jouw actiepagina in je bericht.

 • Maak je boodschap origineel en persoonlijk. Stel daadwerkelijk de giftvraag:wilt u mijn actie steunen met een donatie?
   

Contante donaties 

Naast je actiepagina kun je ook contante donaties inzamelen. Maak het totaalbedrag over naar onze bankrekening
(Wereld Kanker Onderzoek Fonds IBAN: NL51 ABNA 0424 3563 09) 
en vermeld je naam en het project in de omschrijving.

Het bedrag wordt door ons aan je actiepagina toegevoegd.
 

Grijp elke gelegenheid aan

 • Advertentie in de regionale krant: Durf te vragen! Een nee heb je, een ja kun je krijgen. Benoem waarvoor je dit doet en geef aan dat ze jou enorm kunnen helpen door een advertentie in de krant te plaatsen.

 • Verjaardagen, etentjes, je sportclub, teamuitjes of familiedagen zijn allemaal uitstekende gelegenheden om over jouw actie te vertellen en een donatie te vragen.

 • Daarnaast kun je zelf ook gelegenheden creëren! Organiseer een ludieke activiteit, workshop, dinder, lunch of avondje uit en vraag daar een bijdrage voor. Dat is ook nog eens ontzettend gezellig.
   

Bedrijven sponsors

 • Bedrijven sponsoren vaak met hogere bedragen omdat zij veelal budget hiervoor hebben opgenomen. Kijk in jouw omgeving of je contactpersonen kent die zich willen inzetten voor een wereld met minder kanker. 
   
 • Vraag de organisatie waar je werkt of ze jouw totaalbedrag willen verdubbelen.- Voor bedrijven is doneren fiscaal interessant omdat giften aan goede doelen aftrekbaar zijn van de vennootschapsbelasting, binnen de daarvoor geldende regels.