Door verder te browsen op https://www.inactietegenkanker.nl, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om statistieken te verzamelen. Daarbij stellen de cookies u in staat om de inhoud van deze pagina te delen op sociale netwerken.

Sluiten

Over ons 

Help mee en maak een verschil tegen kanker
Kanker is een ingrijpende ziekte die ons allemaal raakt. Een op de drie mensen krijgt ooit kanker. We zijn echter niet machteloos tegen kanker, samen kunnen we het verschil maken.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds streeft naar een toekomst met minder kanker. Een toekomst waarin de gevallen van kanker die te voorkomen zijn, ook voorkomen worden.

Meer kennis en bewustzijn
Wij werken al meer dan twintig jaar aan meer kennis over hoe we de kans op kanker kunnen verkleinen en meer bewustzijn hierover bij het publiek. We weten door wetenschappelijk onderzoek dat ruim een derde van de meest voorkomende gevallen van kanker voorkomen kan worden door gezonde voeding, voldoende beweging en een gezond gewicht

Hoop voor de toekomst
Onze boodschap is er een van hoop. We kunnen ons risico op kanker zelf beïnvloeden door de keuzes die we elke dag maken in onze voeding en leefstijl. Door preventie kan deze verwoestende ziekte duizenden mensen per jaar bespaard blijven.

Wat doen wij?
• Wij maken wetenschappelijk onderzoek naar de preventie en overleving van kanker mogelijk.
• Wij geven mensen voorlichting op basis van wetenschappelijk bewijs en helpen hen keuzes te maken in hun voeding en leefstijl die hun kans op kanker verkleint.
• Wij ondersteunen beleidsmakers wereldwijd met advies over maatregelen om gezonde keuzes makkelijker te maken.

Steun ons werk en draag bij aan meer kennis en voorlichting over voeding en leefstijl in relatie tot kanker.
Word donateur of steun ons eenmalig met een gift. Help mee!