Door verder te browsen op https://www.inactietegenkanker.nl, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om statistieken te verzamelen. Daarbij stellen de cookies u in staat om de inhoud van deze pagina te delen op sociale netwerken.

Dicht

Waarom in actie voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds doet al bijna 25 jaar continue onderzoek. We weten dat we met gezonde voeding en een gezonde leefstijl veel gevallen van kanker kunnen helpen voorkomen. Toch kunnen we nog altijd niet voorkomen dat ons lichaam ons in de steek kan laten en dat in Nederland 1 op de 3 mensen hoop en kracht moet vinden om kanker te overleven. Ook dan zijn wij er, met begrip en hulp. Wij helpen mensen sterker te staan tegenover kanker, daar zetten wij ons elke dag voor in.

Wat doen wij?
 Uit het lab, in het dagelijkse leven
Kennis uit onderzoek moet beschikbaar en begrijpelijk worden gemaakt. Dit doen wij door duidelijke en motiverende voorlichting. Wij vertalen onderzoek naar advies om mensen te helpen de kennis toe te passen in hun eigen leven.
Focus punten:
• Wij maken wetenschappelijk onderzoek naar de preventie en overleving van kanker mogelijk.
• Wij geven mensen voorlichting op basis van wetenschappelijk bewijs en helpen hen keuzes te maken in hun voeding en leefstijl die hun kans op kanker verkleint.
• Wij ondersteunen beleidsmakers wereldwijd met advies over maatregelen om gezonde keuzes makkelijker te maken.


Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds onderscheidt zich van andere kankerfondsen door de specialisatie
op de thema's voeding, lichaamsbeweging en lichaamsgewicht in relatie tot kanker.

Er is namelijk nog zoveel te bereiken. Steun ons vandaag nog door een donatie te doen
Klik hier.

Wat kun jij doen?
Wij hebben jouw hulp hard nodig. Zamel geld in door je eigen actie te starten.
Begin vandaag nog!