Door verder te browsen op https://www.inactietegenkanker.nl, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om statistieken te verzamelen. Daarbij stellen de cookies u in staat om de inhoud van deze pagina te delen op sociale netwerken.

Sluiten

Waarom in actie voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?
Elk jaar krijgen meer dan 115.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. Ook krijgt 1 op de 3 mensen ooit kanker. 

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds werkt aan een wereld waarin we door gezonde voeding en leefstijl sterker staan tegenover kanker. Wij willen dat door gezonde keuzes in voeding en leefstijl:

- minder mensen kanker krijgen;
- meer mensen kanker overleven;
- de kwaliteit van leven tijdens en na kanker toeneemt.

Onderzoek en voorlichting
Wij zijn al meer dan 25 jaar de autoriteit op het gebied van voeding en leefstijl in relatie tot kanker. Wij stimuleren kankeronderzoek met de focus op voeding, leefstijl en kanker en vertalen resultaten uit onderzoek naar voorlichtingsuitingen. 

Zo weten wij nu dat overgewicht de kans op 12 soort kanker vergroot en ongeveer 40% van alle kankergevallen voorkomen kan worden door leefstijlrisico's te vermijden. Toch eet bijna 90% van alle volwassenen onvoldoende groente en fruit. Ook eten wij te veel vet en zout, drinken we te veel alcohol en eten we te weinig voedingsvezels. Er is dus nog zoveel meer te bereiken door onderzoek, preventie en voorlichting.

Wat kun jij doen?
Geld is belangrijk, voor onderzoek en voor voorlichting. Jouw hulp is hard nodig. Start een eigen actie. Maak een wandeltocht, organiseer een pubquiz of verkoop zoveel mogelijk zelfgemaakte kaarten. Alles kan! Wij zijn benieuwd naar jouw actie. Begin vandaag nog!